Kategórie
 
 
 
 
 

Veľkosti bicyklov Giant a Liv

 

 28.1.2020     

Našli ste si vytúžený bicykel a neviete, akú veľkosť zvoliť? V  tomto článku sa pozrieme na odporúčané veľkosti od výrobcov Giant a Liv. Veľkosti sú orientačné na základe typu bicykla a vašej výšky.

Veľkosť rámov bicyklov Giant a Liv

Pozrite si odporúčané veľkosti rámov Giant a Liv podľa výšky postavy. Berte prosím tieto údaje ako orientačné, odporúčame vám, aby ste výber správnej veľkosti konzultovali s predajcom.

Horské bicykle:

Veľkosti rámu MTB Giant

veľkosti bicyklov Giant

Cestné bicykle s geometriou COMPACT ROAD:

veľkosti bicyklov Giant

Dámske bicykle LIV:

Proces výberu toho najvhodnejšieho bicykla a jeho správnej veľkosti by mal byť čo najjednoduchší. Dámske bicykle Liv sú rozdelené do troch základných kategórií podľa určenia typu bicykla: On-Road - cestné bicykle, X-Road - krosové (trekingové) bicykle, Off-Road - horské bicykle. Ďalšie rozdelenie je podľa výkonnosti a štýlu jazdy: Performance - závodné a výkonnostné bicykle, Šport - bicykle pre športové (kondičné) poňatie cyklistiky, Lifestyle - bicykle pre rekreačnú cyklistiku.

Veľkosti všetkých bicyklov Liv vrátane cestných sú označené jednoducho: XXS, XS, S, M, a L. Výber správnej veľkosti bicykla je dôležitý vo všetkých kategóriách, sú tu ale určité rozdiely: kým na cestných a krosových bicykloch je vaša jazdná pozícia prevažne statická, to znamená, že sa počas jazdy príliš nemení, pri horských bicyklov je vďaka rozmanitosti terénu naopak dynamická, to znamená, že jazdnú pozíciu musíte často prispôsobiť, napríklad v prudkom výjazde alebo naopak v zjazde. Z toho vyplýva, že naozaj precízne nastavenie posedu je dôležité predovšetkým u cestných bicyklov, pri horských bicyklov je tolerancia o niečo vyššia.

Veľkosti rámu bicykle LIV

Zdroj: https://www.giant-bicycles.com/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia