Kategórie
 
 
 
 
 

Ako doručujeme bicykle

Tešíte sa na nový bicykel a už sa vidíte, ako si vychutnávate prvú jazdu s vetrom za chrbtom? S bicyklom od nás to pôjde rýchlo. Bicykle zasielame poskladané a nastavené. Kvôli bezpečnej preprave ich zasielame v krabici, pričom musia byť riadítka uvoľnené a stočené a pedále odmontované, sú priložené k bicyklu v taške. Aby bola jazda na bicykli bezpečná, riadítka prosím dotiahnite a pedále namontujete v smere jazdy. Sú to dva dôležité, ale jednoduché úkony a prinášame vám návod, ako ich bezpečne vykonáte aj doma. 

 

Celý proces od vašej objednávky až po jazdu vyzerá nasledovne:

1. objednávka bicykla - ak je bicykel skladom, počas pracovnej doby naši kolegovia usilovne pracujú na tom, aby sme ho čo najskôr posunuli dopravcovi na doručenie. V prvom rade bicykel poskladáme a skontrolujeme (väčšina bicyklov je už poskladaná). Ak bicykel objednávame, kým ku nám príde, a kým ho zložíme a nastavíme, ubehne väčšinou 5 až 10 dní. O tom Vás budeme presnejšie informovať počas potvrdenia objednávky.

2. príprava bicykla na odoslanie - skontrolovaný bicykel posunieme zo servisu do oddelenia predaja, kde vypíšeme záručný list a napíšeme Vám mail, že bicykel odosielame. Kým príde kuriér, stočíme na bicykli riadítka, odmontujeme pedále a zabalíme ho do krabice.

3. bicykel cestuje, kuriér Vám oznámi približný čas dodania a potom Vás bude telefonicky kontaktovať pri príchode na zadanú adresu.

4. keď si bicykel prevezmete, skontrolujte prosím, či nie je balík poškodený. Ak áno, spravte fotografie a čo najskôr nás kontaktujte. Veríme ale, že balík Vám prišiel v poriadku a Vy si rozbaľujete vytúžený nový bicykel!

5. po rozbalení bicykla namontujte pedále, bývajú označené L - ľavý pedál a R - pravý predál. Oba pedále sa montujú v smere jazdy, teda dopredu, a použijete na to vidlicový kľúč č.15 (väčšinou).

6. teraz venujte pozornosť riadítkam. Najjednoduchšie ich dotiahhnete tak, že bicykel chytíte predným kolesom medzi nohy, budete stáť oproti nemu, a riadítka nastavíte do pravého uhla s rámom (od oka :). Imbusovým kľúčom dotiahnete hlavové zloženie tak, že keď budete chcieť radítkami pohnúť doprava alebo doľava, nepôjde to, kým budete pevne držať koleso medzi nohami. Väčšinou sa využívajú kľúče 4, 5 alebo 6mm.

Obrazový pomocník:

Doťahovanie pedálov

doťahovanie pedálov

Nastavenie a doťahovanie riadítok (predstavca) zhora

nastavenie riadítok

Nastavenie a doťahovanie riadítok (predstavca) zboku

7. Predné koleso
Ak je to kvôli veľkosti bicykla nutné, v niektorých prípadoch musíme zložiť predné koleso, aby sa zmestil do krabice - na bicykel sa uchytáva jednoducho pomocou rýchloupináka bez akékoľvek náradia.

8. a môžete vyraziť!

Spolu s bicyklom Vám doručíme záručný list aj návod na jeho obsluhu, buď originál o výrobcu, ak ho dodáva, alebo náš vlastný. Tipy na doplnky k bicyklu, alebo na jeho údržbu a základný servis nájdete v našom blogu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia