Kategórie
 
 
 
 
 

Povinná výbava cyklistu a užitočné doplnky pre váš bicykel

Ak si kupujete nový bicykel, pravdepodobne sú jeho súčasťou niektoré povinné prvky, zvyšok si môžete kúpiť podľa svojich preferencií. Okrem toho však existuje množstvo doplnkov, ktoré vám jazdu spríjemnia, uľahčia, alebo vám pomôžu pri neočakávaných situáciách. Do ktorých cyklodoplnkov sa oplatí investovať a prečo?

Povinná výbava bicykla

Bicykel musí byť vybavený týmito prvkami a musí spĺňať nasledujúce podmienky:

  • odrazové svetlá – zadné červené, aspoň jedno bočné oranžové na každej strane kolesa, oranžové na každom pedále , biele predné odrazové sklo.
  • dve samostatné a nezávislé účinné brzdy (predná a zadná). Štandardne je každý nový bicykel vybavený týmito prvkami.
  • pneumatiky a ráfiky nesmú vykazovať trhliny, praskliny a iné zjavné deformácie, ktoré by zjavne narúšali bezpečnosť jazdy.
  • bicykel nesmie mať špicaté alebo ostré výčnelky smerujúce von, ktoré by svojím tvarom, rozmermi alebo tvrdosťou spôsobili nebezpečenstvo poranenia osôb. Aby sa predišlo úrazom, tak voľné konce kormidla musia byť uzavreté a hrany zaoblené.
  • deti a cyklisti do 15 rokov sú povinný nosiť cyklistické prilby.

DETSKÉ A JUNIORSKÉ PRILBY

Za zníženej viditeľnosti je cyklista povinný mať predné biele a zadné červené svetlo. V noci musia byť svetlá viditeľné minimálne na vzdialenosť 150 m. Povinné je nosiť aj reflexné prvky, alebo reflexné oblečenie.

Náš tip: Set osvetlenia KLS IO nabíjateľné cez USB s kvalitným hliníkovým telom je ideálny produkt na zvýšenie bezpečnosti či už začínajúceho alebo profesionálneho cyklistu. V balení je aj redukcia, ktorou je možné tento set pripevniť na prilbu, čím je možné šetriť miesto na bicykli a aj zvýšiť bezpečnosť. V ponuke sú v 4 farebných prevedeniach.

CELÁ PONUKA OSVETLENIA NA BICYKEL

 

Doplnky pre príjemnejšiu jazdu

Jazdu na bicykli si najviac užijete vtedy, ak sa budete cítiť príjemne. Nezabudnite na pitný režim, v ponuke máme fľaše na bicykel alebo batohy so zásobníkom vody. Prípadnú špinu z kolies zachytia blatníky (vhodné na daný typ bicykla), dôležité drobnosti si zbalíte do tašky na bicykel. O vaše pohodlie sa postará vhodne zvolené oblečenie. Pri dlhších jazdách sú vhodné aspoň rukavice, nohavice s vložkou a oceníte aj dres, alebo funkčné tričko.

Náš tip: Taška Ibera poskytuje samostatný priečinok na telefón, ktorý je cez fóliu možné pohodlne ovládať, ako aj priestor na drobné osobné veci: doklady, kľúče, peniaze, prípadne náradie. Taška sa jednoducho uchytáva o hornú rámovú trubku a krk vidlice prostredníctvom suchých zipsov.

 

Ponuka doplnkov na bicykel:

 

Doplnky pre zvýšenie bezpečnosti jazdy na bicykli

Aj keď povinnosť prilby pre dospelých jazdcov už neexituje, stále je to najdôležitejší ochranný prvok pre vašu hlavu. Premyslite si rizikovosť jazdy, trasu a štýl jazdy predtým, ako sa rozhodnete prilbu nosiť, alebo nie. Z našich skúseností prilba viackrát zachránila život svojim nositeľom a odporúčame ju každému.

CYKLISTICKÉ PRILBY

Byť videný je dôležité nielen v tme, ale aj v šere a v nepriaznivom počasí. Ostatní účastníci vás včas uvidia a prispôsobia svoju jazdu, a tiež vás budú lepšie vidieť chodci či deti.

REFLEXNÉ PRVKY

Upozornite na seba vďaka spoľahlivému zvončeku, ktorý môže byť navyše aj veľmi štýlovou súčasťou bicykla.

ZVONČEKY NA BICYKLE

 

Základná servisná výbava

Zostať s defektom niekde v kopcoch, alebo sám na hrádzi, nie je vôbec príjemné. Preto by ste mali byť vybavený lepiacou sadou, alebo náhradnou dušou a náradím, vďaka ktorému si dušu vymeníte. So základnou sadou náradia si dotiahnete spoje na bicykli v prípade potreby.

 

Doplnky, ktoré môžete potrebovať

Chcete prepraviť dieťatko na bicykli? Pozrite si naše detské sedačky. Radi poznávate krajinu na bicykli? Pri dlhších cestách využijete nosiče na tašky. Ak sa chystáte bicykel odložiť čo i len na moment, zabezpečte si ho kvalitným zámkom. No a keď sa chcete o váš bicykel naozaj postarať, doprajte mu starostlivosť so špeciálnymi prostriedkami priamo na údržbu bicykla.

  • Detské sedačky na bicykel
  • Nosiče
  • Čistiace prostriedky
  • Zámky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia